Arctic FB125+

Arctic nu are un singur frigider mic in oferta actuala. De fapt, o buna parte din aparatele lor mai ieftine (sau din cele mai ieftine, pentru ca, in general, frigiderele romanesti sunt la un pret mic) au un volum relativ redus, lucru care explica foarte bine si pretul de achizitie. In acelasi timp, unele sunt chiar foarte mici, fiind potrivite doar pentru anumite functii si utilizari. Arctic FB125+ (vezi cel mai mic pret) nu este cel mai mic frigider al firmei, dar nici prea departe nu este.

Arctic FB125+ deschis

Despre Arctic FB125+

Pe de-o parte, utilizarile sale sunt limitate, dar, de cealalta, poate sa fie folosit in atat de multe situatii, incat devine mai versatil decat un model mare. Da, e destul de ciudat, dar, dupa cum vom vedea, e si util la locul sau.

Arctic FB125+

Frigider Arctic FB125+, 114 l, Clasa A+, H 84 cm, Alb

Frigiderul este unul cu o singura usa. Asta inseamna ca are un congelator mic, dar e bine totusi ca il are, pentru ca alte modele de acest gen nici macar nu au unul (sau il au atat de mic, incat devine dificil de utilizat). Pana la volum, sa trecem totusi un pic si peste modul in care arata Arctic FB125+.

Arctic FB125+ inchis

Acesta e un model foarte simplu, alb si mic de inaltime. Are doar 86 cm, fiind, pana la urma, un frigider de birou. Bineinteles, el poate sa fie utilizat si de cineva care nu gateste chiar atat de mult si care sta singur in locuinta. In acest fel, desi spatiul este redus, proprietarul nu va gasi o problema in asa ceva.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest frigider!

Arctic FB125+, volum de 114 l

Revenind la volum, acesta nu este impartit nici pe departe in mod egal. Din cei 114 l (care, in sine, nu sunt prea multi), 101 l sunt ocupati de refrigerator. Acesta este format din doua rafturi din sarma, compartimentul pentru legume si fructe (care are totusi un volum decent) si inca trei suporturi pe usa (cei de la Arctic au gasit loc si pentru spatiul pentru oua).

Congelatorul lui Arctic FB125+ are doar 13 litri, fiind de departe unul dintre cele mai mici pe care le-am intalnit pana acum. Dar firma are si frigidere cu niste congelatoare si mai mici, deci acesta e totusi ok. In el incap vreo cateva pungi de carne, ceea ce e suficient pentru utilitatile acestui frigider. Iar daca il cumperi pentru birou, nici macar nu va conta ca are sau ca nu are congelator (nici cat de mare este acesta).

Consumul redus de energie e un bonus ok

E clar ca un aparat mic, asa cum este Arctic FB125+, nu are cum sa consume prea mult curent. El nu are de racit atat de mult si nici nu beneficiaza de cine stie ce sisteme suplimentare care sa consume in plus. Aparatul face parte din categoria energetica A+.

Nu este una cu adevarat grozava, dar seria de factori amintita mai sus determina un consum de pana la 160 KW pe an. E ok pentru un astfel de model si nu te va incarca prea mult la factura, asa cum nici pretul de achizitie nu te va incarca prea mult la portofel.

Vezi oferta de pret si reducerile disponibile!

Din pacate, nu se poate vorbi de functii prea speciale in cazul acestui model. Arctic FB125+ e simplu, chiar foarte simplu, si asta se cunoaste in pret, dar si in functionalitate. Acesta are functiile de baza ale unui aparat frigorific (raceste si congeleaza), dar nu face nimic in plus.

Nu are sisteme care sa prelungeasca prospetimea alimentelor, nu are filtru anti mirosuri, afisaj special sau vreo functie de ventilatie a aerului rece. Dar, daca stai si te gandesti pentru ce il cumperi, nici nu era nevoie de asa ceva, deci nu cred ca va fi cineva care sa ii reproseze functiile simple.

Concluzii

Acesta nu este un frigider pentru toata lumea. Daca ai un model mare si nu ai nevoie de ceva in plus, cred ca Arctic FB125+ nu te va atrage pentru a-l folosi acasa. Il poti gasi insa mai atractiv pentru birou, unde ofera spatiu suficient de depozitare pentru alimente de zi cu zi. Apoi, chiar si pentru acasa e ok, daca stai singur si nu prea iti place sa gatesti.

Raportul calitate pret e unul ok, desi probabil vor exista persoane care vor spune ca nu este. Totusi, frigiderul este ieftin, mai ieftin decat unul mare, dar nici nu putea sa fie dat gratis, nu-i asa? Cred ca, prin el, Arctic arata ca le pasa de toate nevoile cumparatorilor, iar nivelul de calitate este mereu unul cel putin decent.

8 Total Score
Arctic FB125+, inca un mini frigider al brandului autohton

Arctic FB125+ - un frigider mic si silentios, ideal pentru cei care sunt nevoiti sa il instaleze in camera in care locuiesc.

PROS
  • Pret scazut
  • Frigider cu volum rezonabil
CONS
  • Foarte simplu ca dotari
  • Congelator foarte mic
User Rating: Be the first one!
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply